JoomlaTemplates.me by Discount Bluehost

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Δημοσίευση 20/01/2017, 08:40
egheiridio-tou-pneumatikou-aktivisti Η μη-βία, εκ πρώτης όψεως, φαίνεται αδύναμη και αναποτελεσματική σε σχέση με την εντυπωσιακή...
Δημοσίευση 19/01/2017, 08:21
i-pandimia-tou-psematos Κάποτε είχαμε την αλήθεια και το ψέμα. Τώρα έχουμε την αλήθεια, το ψέμα, και μία πραγματικότητα...
Δημοσίευση 15/01/2017, 11:19
etsi-extisan-tis-fulakes Όλοι οι ενήλικες έχουμε μεγαλώσει σε διαφορετικές οικογένειες ο καθένας με...
Δημοσίευση 14/01/2017, 08:28
25-sumvoules-zois Η διαδρομή προς τον προορισμό δεν είναι ποτέ ευθεία. Για να φτάσουμε στο χειμαδιό ...
Δημοσίευση 11/01/2017, 08:09
ainigmatiki-anthropini-synidisi Έχουμε αναρωτηθεί ποτέ τι είναι εκείνο τελικά που, από «μηχανές», μας εξυψώνει σε νοήμονα...
Δημοσίευση 10/01/2017, 11:08
oi-epistimones-lene-oti-i-enarxi Ο Dr Paul Kelley, κορυφαίος ερευνητής στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, πρόσφατα ανακάλυψε ότι η πιο...
Δημοσίευση 10/01/2017, 08:43
dr-ilias-petrou Το 1935 ένας Έλληνας Ιατρός και φυσικοθεραπευτής ο οποίος ήρθε από την Αμερική όπου...
Δημοσίευση 09/01/2017, 10:10
na-eisai-o-eautos-sou Υπάρχει ένας μάγος μέσα μας, που βλέπει και γνωρίζει τα πάντα! Ψάξε Και Βρες Τον… Αυτός Είναι...
Δημοσίευση 09/01/2017, 09:46
neuroepistimones-anakalypsan Άγχος - αυτό το συναίσθημα του φόβου, της ανησυχίας και του πανικού – δεν είναι σίγουρα...
Δημοσίευση 07/01/2017, 09:52
i-istoria-tou-alysodemenou “Οταν ήμουν μικρός μου άρεσε πολύ το τσίρκο, και στο τσίρκο μου άρεσαν πιο πολύ τα ζώα. Μου...
Δημοσίευση 06/01/2017, 14:15
i-mystiki-zoi-ton-dentron Τα δέντρα κυριαρχούν στον κόσμο ως οι παλαιότεροι ζωντανοί οργανισμοί. Από την αυγή του...
Δημοσίευση 05/01/2017, 11:43
apokaluptontas-ta-mystika Η ζωή είναι γεμάτη με εμπόδια, αλλά πολλοί σοφοί του παρελθόντος έχουν περάσει από αυτές...
Δημοσίευση 05/01/2017, 09:34
pos-i-texni-allazei-tin Η τέχνη μπορεί να μας θεραπεύσει, να μας εμπνεύσει και να μεταβάλλει την χημεία του...
Δημοσίευση 05/01/2017, 09:13
esu-se-poia-syxnotita Ακόμα και στο επίπεδο των απειροελάχιστων σωματιδίων, η Κβαντική Μηχανική έχει...
Δημοσίευση 03/01/2017, 10:02
kane-to-2017-na-einai Όταν ζούμε σε ένα σύστημα που βασίζεται στην τεχνητή έλλειψη αγαθών είναι εύκολο...
Δημοσίευση 28/12/2016, 08:43
6-politimoi-logoi Οι περισσότεροι ξέρουν ότι το αλάτι μπορεί να είναι πολύ βλαβερό για την υγεία, εκτός και...
Δημοσίευση 28/12/2016, 07:26
i-pedia-enos-anthropou Πολλές φορές ταυτίζουμε την παιδεία και την μόρφωση με την εκπαίδευση και την απόκτηση...
Δημοσίευση 27/12/2016, 11:02
20-sklires-alithies Όλοι αγωνιζόμαστε. Όλοι υποφέρουμε μέσα μας. Κάθε μέρα… Ανησυχούμε. Χρονοτριβούμε....
Δημοσίευση 25/12/2016, 11:07
2016-12-25-11-07-45 Και πως μπορούμε να δραπετεύσουμε απ’ όλη αυτή την παγίδα, αφού είτε χρησιμοποιήσουμε...
Δημοσίευση 24/12/2016, 11:04
eminos-rusi Το αίμα της περιόδου θεωρούνταν η πιο ιερή ουσία στη Γη, και τώρα η επιστήμη ανακαλύπτει...

Οι περισσότεροι από εμάς έχουμε βιώσει ένα ή δύο μυστηριώδεις συναντήσεις, όταν επισκέπτες έρχονται από το άγνωστο. Αυτοί οι εκλεκτοί επισκέπτες είναι στην πραγματικότητα τα δικά μας παιδιά. Τα αγαπάμε και είμαστε χαρούμενοι που βρίσκονται εδώ αλλά οι περισσότεροι από εμάς δεν τα αποδεχόμαστε με τον τρόπο που πρέπει. Δεν λαμβάνουν από μας τον βαθύ σεβασμό και το δέος που αναλογεί στους περιηγητές που έρχονται από τα βάθη του Σύμπαντος. Αντ 'αυτού, βλέπουμε τα παιδιά μας σαν δική μας ιδιοκτησία και προσπαθούμε να τα συμμορφώσουμε για να γίνουν οι ενήλικες που πρέπει για να μας κάνουν περήφανους.
10 ξεχασμένες αλήθειες σχετικά με την ανατροφή των παιδιών
του Frank M. Wanderer Ph.D

Οι περισσότεροι από εμάς έχουμε βιώσει ένα ή δύο μυστηριώδεις συναντήσεις, όταν επισκέπτες έρχονται από το άγνωστο. Αυτοί οι εκλεκτοί επισκέπτες είναι στην πραγματικότητα τα δικά μας παιδιά. Τα αγαπάμε και είμαστε χαρούμενοι που βρίσκονται εδώ αλλά οι περισσότεροι από εμάς δεν τα αποδεχόμαστε με τον τρόπο που πρέπει. Δεν λαμβάνουν από μας τον βαθύ σεβασμό και το δέος που αναλογεί στους περιηγητές που έρχονται από τα βάθη του Σύμπαντος. Αντ 'αυτού, βλέπουμε τα παιδιά μας σαν δική μας ιδιοκτησία και προσπαθούμε να τα συμμορφώσουμε για να γίνουν οι ενήλικες που πρέπει για να μας κάνουν περήφανους.

Είμαστε καλοί οικοδεσπότες για αυτούς τους επισκέπτες; είναι αυτός ο τρόπος που πρέπει να τους φερόμαστε;

Η φύση των συμμορφωμένων προτύπων του νου
Για να βρούμε την σωστή απάντηση στο παραπάνω ερώτημα, πρέπει πρώτα να γνωρίσουμε τους εαυτούς μας όσο το δυνατόν καλύτερα. Δεδομένου ότι, αν εμείς οι ίδιοι αγνοούμε τι ή ποιοι είμαστε και ποιος είναι ο σκοπός της ύπαρξής μας σε αυτόν τον κόσμο, το μόνο που θα μπορέσουμε να κάνουμε είναι να χρησιμοποιήσουμε τα συμμορφωμένα πρότυπα του νου που κληρονομήσαμε από τους γονείς μας, τους δασκάλους μας και την κοινωνία.

Ένα χαρακτηριστικό αυτών των συμμορφωμένων προτύπων του νου - δεν έχει σημασία πόσο διαφορετικά μπορεί να είναι σε διαφορετικές κουλτούρες - είναι ότι αυτοαναπαράγονται. Ως εκ τούτου, παράγουν ανθρώπινα ‘ομοιώματα’ που ανταποκρίνονται στις προσδοκίες και νόρμες της κοινωνίας στην οποία γεννιούνται. Μπορούν να προσαρμοστούν ανάλογα και να διατηρήσουν τους κανόνες των αντίστοιχων κοινωνιών τους και να γίνουν ενεργά μέλη της κοινωνίας. Σκεφτόμαστε, συμπεριφερόμαστε και αισθανόμαστε όπως είναι αναμενόμενο να κάνουν οι καλοί πολίτες. Εν τω μεταξύ, διατηρούμε την ψευδαίσθηση της ελεύθερης επιλογής, δεδομένου ότι τα συμμορφωμένα πρότυπα του νου είναι, σε κάποιο βαθμό, ευέλικτα.

Στη συνέχεια, ταυτιζόμαστε με τα πρότυπα αυτά και αρχίζουμε να πιστεύουμε ότι γνωρίζουμε την απάντηση στο ερώτημα σχετικά με την ταυτότητα μας, τους στόχους μας στην ζωή και για την σωστή συμπεριφορά μας στους επισκέπτες μας. Σύμφωνα με τις λειτουργίες των προτύπων του νου κάνουμε ρεπλίκα ανθρώπων τους επισκέπτες μας, στερώντας τους τη δυνατότητα να αναπτυχθούν με τον τρόπο που ταιριάζει στην προσωπικότητά τους. Εμείς το κάνουμε με καλή πίστη διότι θέλουμε να τους γλιτώσουμε από την δυστυχία και σκοπεύουμε να διασφαλίσουμε ότι θα έχουν μια καλύτερη ζωή σε έναν καλύτερο κόσμο. Όμως, ως αντίγραφα, πρόκειται να αποκτήσουν και τον δικό μας πόνο και την δική μας άγνοια της πραγματικότητας. Αυτός είναι ο τρόπος που με την σειρά τους θα φερθούν στους δικούς τους επισκέπτες και θα τους μετατρέψουν και αυτούς σε αντίγραφα.Η δημιουργία της προσωπικότητας
Αν είμαστε φιλόξενοι οικοδεσπότες των επισκεπτών μας, που έρχονται σε μας από το άγνωστο, θα πρέπει πρώτα να αναγνωρίσουμε ότι, ακριβώς όπως και εμείς οι ίδιοι πριν από αυτούς, έρχονται σε αυτό τον κόσμο ως περιηγητές. Ο στόχος του ταξιδιού τους είναι να μπορέσει το Σύμπαν να εκδηλωθεί και να βιώσει την ύπαρξή μέσα από την προσωπικότητα, ως ανθρώπινο ον. Πρέπει να τους βοηθήσουμε στη διαδικασία ως πιο έμπειροι περιηγητές που είμαστε λίγο πιο μπροστά στο ταξίδι.

Όταν οι επισκέπτες φτάνουν στο σπίτι μας, είναι εντελώς άπειροι, δεν ξέρουν τίποτα για το έργο αυτού του κόσμου, και δεν είναι σε θέση να εκφραστούν. Με άλλα λόγια, δεν έχουν τα μέσα - μια προσωπικότητα - που θα τους βοηθήσουν σε αυτές τις διαδικασίες. Έχουν, ωστόσο, μια πολύ αποτελεσματική στρατηγική, η οποία είναι η μίμηση, με τη βοήθεια της οποίας είναι σε θέση να δημιουργήσουν μια προσωπικότητα σε λίγα χρόνια. Για την μίμηση, θα επιλέξουν ως μοντέλο, τους ανθρώπους που ζουν στο περιβάλλον τους. Αν ζούμε σύμφωνα με τα συμμορφωμένα πρότυπα του νου, θα μιμηθούν αυτά τα πρότυπα. Τα πρότυπα θα αποτυπωθούν βαθιά, και θα χρησιμεύσουν ως βάση για την προσωπικότητά τους.

Μόλις οι επισκέπτες μας μάθουν να μιλάνε και αρχίζουν να κατανοούν όλο και περισσότερο τον κόσμο γύρω τους, θα δυναμώσουμε τα πρότυπα του νου, εξηγώντας τους πώς λειτουργεί ο κόσμος και τι πρέπει να προσέξουν σε σχέση με αυτόν. Λάβαμε αυτές τις εξηγήσεις εύκολα από τους γονείς και τους δασκάλους μας, και δεν έχουμε καμία συγκεκριμένη άμεση εμπειρία σχετικά με αυτές.

Αυτό είναι ο τρόπος που αναπτύσσεται η προσωπικότητα των επισκεπτών μας, αν και ο αρχικός στόχος αυτής της προσωπικότητας ήταν να εκπροσωπήσει την ατομικότητά τους στον κόσμο. Αυτή η ατομικότητα, ωστόσο, μένει κρυμμένη βαθιά κάτω από τα παχιά στρώματα συμμορφωμένων προτύπων του νου, τις πεποιθήσεις, τις ιδέες και την ταυτοποίηση. Έτσι, δεν απορεί κανείς που ζούμε ως αντίγραφα, και έχουμε εντελώς ξεχάσει την αρχική μας αποστολή σε αυτόν τον κόσμο.

Η άνθηση της ατομικότητας
Όλα αυτά σημαίνουν ότι είμαστε σε θέση να γίνουμε καλοί οικοδεσπότες για τους επισκέπτες μας, αν εμείς οι ίδιοι δεν είμαστε αντίγραφα, αλλά άτομα. Θα πρέπει λοιπόν να περπατήσουμε στην γραμμή που θέλουμε οι επισκέπτες μας να περπατήσουν.

Δέκα ιδέες για να βοηθήσετε τους επισκέπτες σας να αποφύγουν να γίνουν αντίγραφα και να επιτρέψουν στην προσωπικότητά τους να ανθίσει:

1. Δεν τους θεωρούμε ιδιοκτησία μας. Αντ 'αυτού, τους φερόμαστε σαν να είναι οι αγαπημένοι μας επισκέπτες οι οποίοι χρειάζονται την βοήθειά μας και όχι τον έλεγχό μας.
2. Τους δίνουμε μια επαρκή ποσότητα ελευθερίας, έτσι ώστε να μπορούν να κερδίζουν από την εμπειρία τους στον κόσμο.
3. Τους αφήνουμε να βιώνουν όλο και περισσότερα πράγματα, μόνοι τους.
4. Δεν τους διδάσκουμε πράγματα για τα οποία δεν έχουμε άμεση προσωπική εμπειρία και τα λάβαμε έτοιμα από τους δασκάλους μας.
5. Τους διδάσκουμε να μην παίρνουν τίποτα ως δεδομένο μόνο και μόνο επειδή ανακηρύχθηκε από ένα άτομο που θεωρείται ως αρχή από την κοινωνία και τους γύρω.
6. Τους επιτρέπουμε να αμφιβάλουν για τα πάντα, μέχρι να συγκεντρώσουν προσωπική εμπειρία.
7. Τους βοηθάμε να παραμείνουν ελεύθεροι, έτσι ώστε να είναι ανοικτοί σε κάθε νέα εμπειρία που θα βρίσκεται στην διάθεσή τους.
8. Μοιραζόμαστε μαζί τους τις δικές μας εμπειρίες.
9. Δημιουργούμε γι 'αυτούς ένα περιβάλλον στο οποίο έχουν πολλές ευκαιρίες για να γελάσουν και να ζήσουν μια χαρούμενη και απολαυστική ζωή.
10. Προσφέρουμε το δικό μας παράδειγμα και τους δείχνουμε πώς είναι δυνατόν να ζήσουν μια συνειδητή ζωή.

 

Μετάφραση Αγγελίνα Αγγελακοπούλου για την Επιστήμη του Πνεύματος
Wake Up World

Παρασκευή, 28 Ιουλίου 2017