JoomlaTemplates.me by Discount Bluehost

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Δημοσίευση 20/01/2017, 08:40
egheiridio-tou-pneumatikou-aktivisti Η μη-βία, εκ πρώτης όψεως, φαίνεται αδύναμη και αναποτελεσματική σε σχέση με την εντυπωσιακή...
Δημοσίευση 19/01/2017, 08:21
i-pandimia-tou-psematos Κάποτε είχαμε την αλήθεια και το ψέμα. Τώρα έχουμε την αλήθεια, το ψέμα, και μία πραγματικότητα...
Δημοσίευση 15/01/2017, 11:19
etsi-extisan-tis-fulakes Όλοι οι ενήλικες έχουμε μεγαλώσει σε διαφορετικές οικογένειες ο καθένας με...
Δημοσίευση 14/01/2017, 08:28
25-sumvoules-zois Η διαδρομή προς τον προορισμό δεν είναι ποτέ ευθεία. Για να φτάσουμε στο χειμαδιό ...
Δημοσίευση 11/01/2017, 08:09
ainigmatiki-anthropini-synidisi Έχουμε αναρωτηθεί ποτέ τι είναι εκείνο τελικά που, από «μηχανές», μας εξυψώνει σε νοήμονα...
Δημοσίευση 10/01/2017, 11:08
oi-epistimones-lene-oti-i-enarxi Ο Dr Paul Kelley, κορυφαίος ερευνητής στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, πρόσφατα ανακάλυψε ότι η πιο...
Δημοσίευση 10/01/2017, 08:43
dr-ilias-petrou Το 1935 ένας Έλληνας Ιατρός και φυσικοθεραπευτής ο οποίος ήρθε από την Αμερική όπου...
Δημοσίευση 09/01/2017, 10:10
na-eisai-o-eautos-sou Υπάρχει ένας μάγος μέσα μας, που βλέπει και γνωρίζει τα πάντα! Ψάξε Και Βρες Τον… Αυτός Είναι...
Δημοσίευση 09/01/2017, 09:46
neuroepistimones-anakalypsan Άγχος - αυτό το συναίσθημα του φόβου, της ανησυχίας και του πανικού – δεν είναι σίγουρα...
Δημοσίευση 07/01/2017, 09:52
i-istoria-tou-alysodemenou “Οταν ήμουν μικρός μου άρεσε πολύ το τσίρκο, και στο τσίρκο μου άρεσαν πιο πολύ τα ζώα. Μου...
Δημοσίευση 06/01/2017, 14:15
i-mystiki-zoi-ton-dentron Τα δέντρα κυριαρχούν στον κόσμο ως οι παλαιότεροι ζωντανοί οργανισμοί. Από την αυγή του...
Δημοσίευση 05/01/2017, 11:43
apokaluptontas-ta-mystika Η ζωή είναι γεμάτη με εμπόδια, αλλά πολλοί σοφοί του παρελθόντος έχουν περάσει από αυτές...
Δημοσίευση 05/01/2017, 09:34
pos-i-texni-allazei-tin Η τέχνη μπορεί να μας θεραπεύσει, να μας εμπνεύσει και να μεταβάλλει την χημεία του...
Δημοσίευση 05/01/2017, 09:13
esu-se-poia-syxnotita Ακόμα και στο επίπεδο των απειροελάχιστων σωματιδίων, η Κβαντική Μηχανική έχει...
Δημοσίευση 03/01/2017, 10:02
kane-to-2017-na-einai Όταν ζούμε σε ένα σύστημα που βασίζεται στην τεχνητή έλλειψη αγαθών είναι εύκολο...
Δημοσίευση 28/12/2016, 08:43
6-politimoi-logoi Οι περισσότεροι ξέρουν ότι το αλάτι μπορεί να είναι πολύ βλαβερό για την υγεία, εκτός και...
Δημοσίευση 28/12/2016, 07:26
i-pedia-enos-anthropou Πολλές φορές ταυτίζουμε την παιδεία και την μόρφωση με την εκπαίδευση και την απόκτηση...
Δημοσίευση 27/12/2016, 11:02
20-sklires-alithies Όλοι αγωνιζόμαστε. Όλοι υποφέρουμε μέσα μας. Κάθε μέρα… Ανησυχούμε. Χρονοτριβούμε....
Δημοσίευση 25/12/2016, 11:07
2016-12-25-11-07-45 Και πως μπορούμε να δραπετεύσουμε απ’ όλη αυτή την παγίδα, αφού είτε χρησιμοποιήσουμε...
Δημοσίευση 24/12/2016, 11:04
eminos-rusi Το αίμα της περιόδου θεωρούνταν η πιο ιερή ουσία στη Γη, και τώρα η επιστήμη ανακαλύπτει...

Έχουμε περισσότερα πτυχία, αλλά λιγότερη λογική, περισσότερες γνώσεις αλλά λιγότερη κρίση. Περισσότερους εμπειρογνώμονες και ακόμη περισσότερα προβλήματα. Έχουμε περισσότερες συσκευές, αλλά παίρνουμε μικρότερη ικανοποίηση, περισσότερα φάρμακα αλλά λιγότερη υγεία, παίρνουμε περισσότερες βιταμίνες αλλά βλέπουμε λιγότερα αποτελέσματα. Πίνουμε πολύ, καπνίζουμε πολύ, ξοδεύουμε πολύ, γελάμε λίγο, οδηγούμε γρήγορα, θυμώνουμε γρήγορα, μένουμε ξύπνιοι ως αργά, σηκωνόμαστε κουρασμένοι, διαβάζουμε πολύ σπάνια, παρακολουθούμε πολύ τηλεόραση και προσευχόμαστε σπάνια. 
Γιατί τα κάνουμε όλα ανάποδα; -Το παράδοξο της εποχής μας 

Το παρακάτω είναι ένα απόσπασμα από «Το παράδοξο της εποχής μας» του Bob Moorehead. Συνοψίζει τέλεια όλα τα ‘ανάποδα’ του πολιτισμού μας.

«Έχουμε ψηλότερα κτίρια αλλά χαμηλότερη αυτοπεποίθηση, φαρδύτερους αυτοκινητόδρομους αλλά στενότερες απόψεις, ξοδεύουμε περισσότερα αλλά έχουμε λιγότερα, αγοράζουμε περισσότερα αλλά απολαμβάνουμε λιγότερα. Έχουμε μεγαλύτερα σπίτια και μικρότερες οικογένειες, περισσότερες ανέσεις και λιγότερο χρόνο. Έχουμε περισσότερα πτυχία, αλλά λιγότερη λογική, περισσότερες γνώσεις αλλά λιγότερη κρίση. Περισσότερους εμπειρογνώμονες και ακόμη περισσότερα προβλήματα. Έχουμε περισσότερες συσκευές, αλλά παίρνουμε μικρότερη ικανοποίηση, περισσότερα φάρμακα αλλά λιγότερη υγεία, παίρνουμε περισσότερες βιταμίνες αλλά βλέπουμε λιγότερα αποτελέσματα.

Πίνουμε πολύ, καπνίζουμε πολύ, ξοδεύουμε πολύ, γελάμε λίγο, οδηγούμε γρήγορα, θυμώνουμε γρήγορα, μένουμε ξύπνιοι ως αργά, σηκωνόμαστε κουρασμένοι, διαβάζουμε πολύ σπάνια, παρακολουθούμε πολύ τηλεόραση και προσευχόμαστε σπάνια. 

Έχουμε πολλαπλασιάσει τα υπάρχοντά μας αλλά μειώσαμε τις αξίες μας, πετάμε με αεροπλάνα για να φτάσουμε κάπου γρήγορα να κάνουμε λιγότερα και να επιστρέψουμε νωρίτερα. Υπογράφουμε περισσότερες συμβάσεις για να λάβουμε λιγότερα κέρδη. Μιλάμε πάρα πολύ, αγαπάμε πολύ σπάνια και λέμε ψέματα πολύ συχνά. Έχουμε μάθει να βγάζουμε τα προς το ζην, αλλά όχι να ζούμε. Έχουμε προσθέσει χρόνια στην ζωή, όχι ζωή στα χρόνια. 

Έχουμε πάει στο φεγγάρι και έχουμε γυρίσει αλλά δεν διασχίζουμε τον δρόμο μέχρι απέναντι να γνωρίσουμε τον καινούριο μας γείτονα. Έχουμε κατακτήσει το διάστημα, αλλά όχι τον εσωτερικό μας κόσμο. Έχουμε κάνει μεγαλύτερα πράγματα, αλλά όχι καλύτερα τα πράγματα. Προσπαθούμε να καθαρίσουμε την ατμόσφαιρα έχοντας δηλητηριασμένη την ψυχή μας, έχουμε διασπάσει το άτομο, αλλά όχι τις προκαταλήψεις μας. 

Γράφουμε περισσότερο, αλλά μαθαίνουμε λιγότερο, προγραμματίζουμε περισσότερα, αλλά επιτυγχάνουμε λιγότερα. Μάθαμε να βιαζόμαστε, αλλά όχι να περιμένουμε, έχουμε περισσότερα όπλα, αλλά λιγότερο ειρήνη, υψηλότερα εισοδήματα, αλλά χαμηλότερα ήθη, περισσότερα πάρτι, αλλά λιγότερη διασκέδαση, περισσότερα τρόφιμα, αλλά λιγότερους χορτάτους, περισσότερο γνωστούς, αλλά λιγότερους φίλους, περισσότερη προσπάθεια, αλλά μικρότερη επιτυχία.

Χτίζουμε γρηγορότερους υπολογιστές να κατέχουν περισσότερες πληροφορίες, για να παράγουν περισσότερα αντίγραφα, αλλά έχουμε λιγότερη επικοινωνία, οδηγούμε μικρότερα αυτοκίνητα που έχουν μεγαλύτερα προβλήματα, κατασκευάζουμε μεγαλύτερα εργοστάσια που παράγουν λιγότερο. Έχουμε γίνει πολύ σε ποσότητα, αλλά υστερούμε σε ποιότητα. 

Έχουμε μπερδέψει την αξία με την τιμή


Στις μέρες μας οι άνθρωποι γνωρίζουν την τιμή όλων και την αξία κανενός.

Αυτή είναι η εποχή της ταχυφαγείας και της αργής πέψης. Ψηλοί άνδρες με κοντούς χαρακτήρες, υψηλά κέρδη αλλά ρηχές σχέσεις. Αυτή είναι η εποχή της ‘παγκόσμιας ειρήνης’ αλλά και του εγχώριου πολέμου, περισσότερο ελεύθερο χρόνο αλλά λιγότερο διασκεδαστικό, υψηλότερα ταχυδρομικά τέλη αλλά πιο αργές υπηρεσίες, περισσότερα είδη τροφίμων, αλλά λιγότερη υγιεινή διατροφή. Αυτή είναι η εποχή των δύο εισοδημάτων αλλά και των περισσότερων διαζυγίων. Αυτή είναι η εποχή των αστραφτερών σπιτιών, αλλά των διαλυμένων.
Αυτή είναι η εποχή των γρήγορων ταξιδιών, των πάνων μιας χρήσης, της τροφής από κουτιά, των σχέσεων μιας βραδιάς, των υπέρβαρων σωμάτων και των χαπιών που κάνουν τα πάντα, μπορούν να σε ευθυμήσουν, να σε ηρεμήσουν ή να σε σκοτώσουν. Αυτή είναι η εποχή που υπάρχει πολύ πράμα στην βιτρίνα και τίποτα στην αποθήκη. 

Γιατί επιλέγουμε να ζούμε έτσι;


Αγοράζουμε πράγματα που δεν χρειαζόμαστε
με λεφτά που δεν έχουμε
για να εντυπωσιάσουμε ανθρώπους που δεν συμπαθούμε.


Η αλλαγή ξεκινά με το καθένα. Είμαστε ατομικά υπεύθυνοι για τις πράξεις και την συμπεριφορά μας. Τι είδους κόσμο φτιάχνουμε με τον τρόπο που επιλέγουμε να ζούμε την ζωή μας;

Μετάφραση Αγγελίνα Αγγελακοπούλου για την Επιστήμη του Πνεύματος
Spirit Science & Metaphysics

 

Τετάρτη, 23 Αυγούστου 2017