JoomlaTemplates.me by Discount Bluehost

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Δημοσίευση 20/01/2017, 08:40
egheiridio-tou-pneumatikou-aktivisti Η μη-βία, εκ πρώτης όψεως, φαίνεται αδύναμη και αναποτελεσματική σε σχέση με την εντυπωσιακή...
Δημοσίευση 19/01/2017, 08:21
i-pandimia-tou-psematos Κάποτε είχαμε την αλήθεια και το ψέμα. Τώρα έχουμε την αλήθεια, το ψέμα, και μία πραγματικότητα...
Δημοσίευση 15/01/2017, 11:19
etsi-extisan-tis-fulakes Όλοι οι ενήλικες έχουμε μεγαλώσει σε διαφορετικές οικογένειες ο καθένας με...
Δημοσίευση 14/01/2017, 08:28
25-sumvoules-zois Η διαδρομή προς τον προορισμό δεν είναι ποτέ ευθεία. Για να φτάσουμε στο χειμαδιό ...
Δημοσίευση 11/01/2017, 08:09
ainigmatiki-anthropini-synidisi Έχουμε αναρωτηθεί ποτέ τι είναι εκείνο τελικά που, από «μηχανές», μας εξυψώνει σε νοήμονα...
Δημοσίευση 10/01/2017, 11:08
oi-epistimones-lene-oti-i-enarxi Ο Dr Paul Kelley, κορυφαίος ερευνητής στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, πρόσφατα ανακάλυψε ότι η πιο...
Δημοσίευση 10/01/2017, 08:43
dr-ilias-petrou Το 1935 ένας Έλληνας Ιατρός και φυσικοθεραπευτής ο οποίος ήρθε από την Αμερική όπου...
Δημοσίευση 09/01/2017, 10:10
na-eisai-o-eautos-sou Υπάρχει ένας μάγος μέσα μας, που βλέπει και γνωρίζει τα πάντα! Ψάξε Και Βρες Τον… Αυτός Είναι...
Δημοσίευση 09/01/2017, 09:46
neuroepistimones-anakalypsan Άγχος - αυτό το συναίσθημα του φόβου, της ανησυχίας και του πανικού – δεν είναι σίγουρα...
Δημοσίευση 07/01/2017, 09:52
i-istoria-tou-alysodemenou “Οταν ήμουν μικρός μου άρεσε πολύ το τσίρκο, και στο τσίρκο μου άρεσαν πιο πολύ τα ζώα. Μου...
Δημοσίευση 06/01/2017, 14:15
i-mystiki-zoi-ton-dentron Τα δέντρα κυριαρχούν στον κόσμο ως οι παλαιότεροι ζωντανοί οργανισμοί. Από την αυγή του...
Δημοσίευση 05/01/2017, 11:43
apokaluptontas-ta-mystika Η ζωή είναι γεμάτη με εμπόδια, αλλά πολλοί σοφοί του παρελθόντος έχουν περάσει από αυτές...
Δημοσίευση 05/01/2017, 09:34
pos-i-texni-allazei-tin Η τέχνη μπορεί να μας θεραπεύσει, να μας εμπνεύσει και να μεταβάλλει την χημεία του...
Δημοσίευση 05/01/2017, 09:13
esu-se-poia-syxnotita Ακόμα και στο επίπεδο των απειροελάχιστων σωματιδίων, η Κβαντική Μηχανική έχει...
Δημοσίευση 03/01/2017, 10:02
kane-to-2017-na-einai Όταν ζούμε σε ένα σύστημα που βασίζεται στην τεχνητή έλλειψη αγαθών είναι εύκολο...
Δημοσίευση 28/12/2016, 08:43
6-politimoi-logoi Οι περισσότεροι ξέρουν ότι το αλάτι μπορεί να είναι πολύ βλαβερό για την υγεία, εκτός και...
Δημοσίευση 28/12/2016, 07:26
i-pedia-enos-anthropou Πολλές φορές ταυτίζουμε την παιδεία και την μόρφωση με την εκπαίδευση και την απόκτηση...
Δημοσίευση 27/12/2016, 11:02
20-sklires-alithies Όλοι αγωνιζόμαστε. Όλοι υποφέρουμε μέσα μας. Κάθε μέρα… Ανησυχούμε. Χρονοτριβούμε....
Δημοσίευση 25/12/2016, 11:07
2016-12-25-11-07-45 Και πως μπορούμε να δραπετεύσουμε απ’ όλη αυτή την παγίδα, αφού είτε χρησιμοποιήσουμε...
Δημοσίευση 24/12/2016, 11:04
eminos-rusi Το αίμα της περιόδου θεωρούνταν η πιο ιερή ουσία στη Γη, και τώρα η επιστήμη ανακαλύπτει...

Έχοντας αποκτήσει τη φήμη των φαρμάκων-θαύμα ξεκινώντας από την ανακάλυψη της πενικιλίνης το 1928, τα αντιβιοτικά εξακολουθούν να διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στην συμβατική ιατρική. Σύμφωνα με την Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής, τουλάχιστον 150 εκατομμύρια συνταγές αντιβιοτικών χορηγούνται μόνο στις ΗΠΑ κάθε χρόνο και πολλές από αυτές προορίζονται για βρέφη και παιδιά. Άλλες μελέτες δείχνουν ότι το ποσοστό αυτό αντιστοιχεί σε πάνω από 200 εκατομμύρια δόσεις!
9 λόγοι για να το σκεφτείτε δύο φορές πριν πάρετε αντιβιοτικά

του Lori Alton

Έχοντας αποκτήσει τη φήμη των φαρμάκων-θαύμα ξεκινώντας από την ανακάλυψη της πενικιλίνης το 1928, τα αντιβιοτικά εξακολουθούν να διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στην συμβατική ιατρική.
Σύμφωνα με την Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής, τουλάχιστον 150 εκατομμύρια συνταγές αντιβιοτικών χορηγούνται μόνο στις ΗΠΑ κάθε χρόνο και πολλές από αυτές προορίζονται για βρέφη και παιδιά. Άλλες μελέτες δείχνουν ότι το ποσοστό αυτό αντιστοιχεί σε πάνω από 200 εκατομμύρια δόσεις!

Παρά τη φήμη τους ως «πανάκεια», υπάρχει και μια πιο σκοτεινή πλευρά που αφορά τη χρήση αντιβιοτικών και η οποία έχει αρχίσει σιγά-σιγά να αποκαλύπτεται τα τελευταία χρόνια. Εκτός από τα προβλήματα που σχετίζονται με την αντίσταση στα αντιβιοτικά, ένας ανησυχητικά μεγάλος αριθμός αντιβιοτικών προκαλεί σοβαρές παρενέργειες, ακόμη και πρόωρο θάνατο.

Οι επικίνδυνες παρενέργειες των αντιβιοτικών αποκαλύπτονται
Παρ’ όλο που τα αντιβιοτικά σχετίζονται με διάφορα σοβαρά προβλήματα υγείας, οι γιατροί συνεχίζουν να τα συνταγογραφούν με ρυθμούς που ορισμένοι ειδικοί έχουν περιγράψει ως «ανησυχητικούς». Εκτιμάται ότι οι παιδίατροι συνταγογραφούν αντιβιοτικά αξίας πάνω από 500 εκατομμύρια δολάρια ετησίως μόνο για τη θεραπεία της ωτίτιδας. Μπορείτε να το πιστέψετε;!

Παρακάτω περιγράφονται 9 λόγοι για να αποφύγετε τη χρήση αντιβιοτικών:

1. Τα αντιβιοτικά θεραπεύουν τα συμπτώματα και όχι τις αιτίες. Όταν τα αντιβιοτικά χορηγούνται για να αντιμετωπιστεί μια βακτηριακή λοίμωξη, οι φυσικοί μηχανισμοί άμυνας του σώματος όπως ο πυρετός διακόπτονται. Αυτό αποτρέπει διαδικασίες όπως τον πυρετό να απομακρύνουν τις τοξίνες από το σώμα κι έτσι επηρεάζεται μακροπρόθεσμα η υγεία.


2. Η χρήση αντιβιοτικών συνδέεται με τον καρκίνο. Το περιοδικό «International Journal of Cancer» έχει δημοσιεύσει μια μελέτη στην οποία 3 εκατομμύρια άνθρωποι παρακολουθήθηκαν για 6 χρόνια. Όσοι είχαν αναφέρει λήψη αντιβιοτικών από 2 ως 5 φορές κατά τη διάρκεια των 2 ετών πριν από τη μελέτη είχαν 27% περισσότερες πιθανότητες να αναπτύξουν καρκίνο κατά τη διάρκεια της μελέτης σε σύγκριση με όσους δεν είχαν λάβει αντιβιοτικά. Όσοι είχαν αναφέρει ότι έλαβαν αντιβιοτικά 6 ή περισσότερες φορές παρουσίασαν 37% μεγαλύτερο κίνδυνο. Μια μελέτη από το Εθνικό Ινστιτούτο Καρκίνου που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό «Journal of American Medical Association» έδειξε παρόμοια αποτελέσματα.


3. Θανατηφόρες αλλεργικές αντιδράσεις. Οι θανατηφόρες αντιδράσεις σε αντιβιοτικά όπως η πενικιλίνη δεν είναι σπάνιες, ενώ άλλες αλλεργικές αντιδράσεις σε ολόκληρες ομάδες αντιβιοτικών είναι ιδιαίτερα συνηθισμένες και πολλές από αυτές οδηγούν σε συμπτώματα που μπορεί να απειλήσουν ακόμα και τη ζωή του ασθενή. Εκτός από τις αλλεργικές αντιδράσεις στα ίδια τα φάρμακα, τα περισσότερα αντιβιοτικά περιέχουν προσμίξεις, όπως χρωματικούς παράγοντες, που μπορούν επίσης να προκαλέσουν αλλεργικές αντιδράσεις.


4. Ανάπτυξη «υπερ-ιών» ανθεκτικών στα αντιβιοτικά. Δεδομένου ότι αποκαλύφθηκε από ένα άρθρο του 1992 στο περιοδικό «Science», η ανάπτυξη βακτηριακών λοιμώξεων ανθεκτικών στα φάρμακα που κυμαίνονται από σταφυλόκοκκο μέχρι πνευμονία μπορεί να αποδοθεί στην αυξημένη χρήση αντιβιοτικών. Αυτοί οι καινούριοι «υπερ-ιοί» είναι εξαιρετικά δύσκολο να αντιμετωπιστούν. Ωστόσο, οι υψηλές δόσεις βιταμίνης C μπορεί να δράσουν ως αντιοξειδωτικά στην καταπολέμηση της λοίμωξης.


5. Υπερανάπτυξη του μύκητα Κάντιντα. Αυτός ο κοινός μύκητας συνήθως υπάρχει στο έντερο και σε άλλα μέρη του σώματος. Όταν όμως τα αντιβιοτικά παρεμβαίνουν στην εντερική χλωρίδα που διατηρεί τον μύκητα υπό έλεγχο, μπορεί να αναπτυχθεί υπερβολικά με αποτέλεσμα προβλήματα όπως διάρροια ή η μυκητιασική λοίμωξη. Οι χρόνιες μορφές βλεννογονοδερματικής μυκητιασικής λοίμωξης μπορεί να αποδειχτούν σοβαρές, ακόμη και θανατηφόρες.


6. Σύνδρομο χρόνιας κόπωσης. Αυτή η προσφάτως αναγνωρισμένη παρενέργεια εμφανίζεται ως αποτέλεσμα της αποδυνάμωσης του ανοσοποιητικού συστήματος και των χρόνιων ιογενών ασθενειών. Η επαναλαμβανόμενη χρήση αντιβιοτικών αποτελεί σημαντικό παράγοντα κινδύνου για την κατάσταση αυτή.


7. Διαταραχή των εντερικών βακτηρίων. Το ανθρώπινο έντερο διαθέτει ένα ποσοστό ωφέλιμων μικροβίων με ευαίσθητη ισορροπία που εμπλέκεται σε όλες τις διαδικασίες, από την πέψη μέχρι το ανοσοποιητικό σύστημα. Τα αντιμικροβιακά φάρμακα και ιδιαίτερα τα αντιβιοτικά ευρέος φάσματος πιθανόν έχουν καταστροφικές επιπτώσεις στη φυσιολογική χλωρίδα του εντέρου αφήνοντας τον οργανισμό ευάλωτο στις λοιμώξεις, την ανεπάρκεια βιταμινών και μεταλλικών στοιχείων, τη φλεγμονή των εντέρων, την κακή απορρόφηση των θρεπτικών στοιχείων και τις τροφικές αλλεργίες.


8. Εξασθένηση του ανοσοποιητικού συστήματος. Έρευνες έχουν δείξει ότι οι ασθενείς που έλαβαν θεραπεία με αντιβιοτικά έχουν αυξημένο ποσοστό επαναλαμβανόμενων λοιμώξεων. Τα αντιβιοτικά αναστέλλουν ορισμένες ενζυμικές διεργασίες των βακτηρίων και τροποποιούν την ισορροπία των μεταλλικών στοιχείων. Ωστόσο, τα φυσιολογικά κύτταρα επηρεάζονται επίσης από αυτή τη δραστηριότητα, η οποία μπορεί να συμβάλλει στην εξασθένηση του ανοσοποιητικού συστήματος που παρατηρείται σε ασθενείς που λαμβάνουν αντιβιοτικά.


9. Απώλεια θρεπτικών συστατικών και ανεπάρκεια μεταλλικών στοιχείων. Τα αντιβιοτικά προκαλούν διάρροια και κατ’ επέκταση απώλεια των βασικών μεταλλικών στοιχείων. Η καταστροφή των εντερικών βακτηρίων μπορεί επίσης να μειώσει τη σύνθεση ορισμένων βιταμινών στο έντερο. Το αποτέλεσμα είναι ένας παράγοντας που συμβάλλει στην κακή διατροφή και την αποδυνάμωση της χημείας του σώματος.


Τα προβλήματα που προκαλούνται από την αντίσταση στα αντιβιοτικά αλλά και άλλες απειλητικές καταστάσεις που προέρχονται από τη χρήση αντιβιοτικών υπογραμμίζουν τη σημασία του να βασιζόμαστε σε εναλλακτικές λύσεις για την καταπολέμηση των λοιμώξεων και των ασθενειών.

Πηγές
www.drlwilson.com/articles/antibiotics.htmwww.naturalhealth365.com/c_vitamin.htmlwww.naturalhealth365.com/side-effects-of-antibiotics-adverse-reactions-1324.htmlwww.drlwilson.com/articles/antibiotics.htmwww.enallaktikidrasi.com

Δευτέρα, 21 Αυγούστου 2017